Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Szakmák Éjszakája

közművelődési szakos diákok a szakmák éjszakája rendezvényen

Szakmák Éjszakája

A „Szakmák Éjszakája” egy szabadidős, családi tevékenységként megszervezett  pályaorientációs rendezvény, melyhez idén iskolánk is csatlakozott.  A Szakmák Éjszakája jelmondata: „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!”

Az alábbi 3 kategóriában szerveztünk programokat:

Szakmakipróbáló programok: csináld meg! Tapasztald meg, milyen mesterember lennél!
Interaktív programok: ne csak nézd, próbáld is ki! Kapcsolódj be az interaktív programjainkba!
Előadások, bemutatók: ismerd meg azt a világot, aminek csak a gyümölcseit ismered!

Robotok a mindennapokban, a diákok nézőpontjából.

A program során, diákjaink által épített és programozott robotokat lehet megtekinteni, kipróbálni. Élőben lehet beszélgetni az építés, programozás nehézségeiről, örömeiről. A robot munka során, nem csak informatikus szakos hallgatók dolgoznak együtt, hanem művész szakos hallgatókat is bevonunk a feladatokba, ők főleg a megjelenés, dekoráció, jelmezek megtervezésében, kivitelezésében segítik a munkát.

Programozzunk robotot!

SOHO – Otthoni router beállításainak optimailzálása. WIFI kapcsolat konfigurálása, védelmi beállítások

A résztvevők kapnak egy SOHO routert, amit előzőleg már az iskolai hálózatra csatlakoztattunk. A résztvevők bejelentkeznek a konfigurációs felületre, ahol elvégzik a szükséges beállításokat, hogy a saját mobiltelefonjukkal fel tudjanak jelentkezni az Internetre, az általuk beállított WIFI kapcsolaton keresztül. A tevékenység a rendszergazdai szakképesítéshez kapcsolódik.

Hálózati operációs rendszerek (Windows, Linux server) telepítési valós Hyper-V környezetben, Mikrotik hálózati eszközökkel (switch, router)

Hálózat kialakítás kisvállalati szinten (tűzfal, port átirányítás, VPN, VLAN), switchek beállítsa). Hyper-V telepítése és beállítása videó bemutatásával. Virtuális gépek telepítése (Windows, Linux szerver), beállítása valós igényeknek megfelelő alkalmazásokkal (Tartomány vezérlő (AD),WEB, FTP serverek, Adatbázis szerverek)

Ezeregy éjszakai mese a Szakmák éjszakáján

Turisztikai szervezőink megszervezik képzeletbeli utadat, idegenvezetőink pedig rendhagyó módon kísérnek egzotikus tájakra. Az ő tanácsaik alapján magad is kipróbálhatod, hogy milyen érdekes szakmákat kínál a turizmus. Meghívott vendégünk Eniola Ajayi, Nigéria budapesti nagykövete.

Négy az egyben: Szólj bele, Te megfested, mi kiállítjuk, Legyen tánc, Boldogító igen

A jövő Közművelődési és közönségkapcsolati szakemberei bemutatják, mennyire sokoldalúnak kell lenni, aki ezt a hivatást választja. Kipróbálhatod magad néhány izgalmas területen.

Légy te a változás…

Pedagógiai- és családsegítő diákjaink segítségével betekintést nyerhetünk a képzés mindennapjaiba: megmutatjuk, hogyan segíti a gyakorlat- és projektorientált képzés egy újfajta tanulási és oktatási gondolkodásmód kialakítását.

Nincs Akadály-verseny

Pedagógiai- és családsegítő diákjaink kóstolót adnak a szakmából egy fordulatos akadályversenyen, ahol tesztelhetjük rátermettségünket, kreativitásunkat – és kicsit belekóstolhatunk a szakmába.

Gyerekek az Éjszakában

Ha érdeklődik a Szakmák Éjszakája programjai iránt iskolánkban, de nincs kire rábíznia gyermekét, amíg ellátogatna hozzánk, ne habozzon! Pedagógiai- és Családsegítő diákjaink játszószobával, pontszerző játékos vetélkedővel várják a gyerekeket minden korosztályból.

Kerülj a címlapra!

Gyere el a kiadványszerkesztő szak varázslatos laboratóriumába, ahol ügyes kezek által címlapra kerülhetsz!

A Szakmák Éjszakája turisztika szakos programjához címlap borítókat készítettek kiadványszerkesztő technikusaink.

3D modellezés, kezdőknek is

Inventor programban kipróbálhatod a 3D modellezést.

Anamorfikus illúziók! Gyakorlat a fotóstúdióban

A lehetetlen ábrák és az emberi test kapcsolatának vizsgálata. Fotós műhely munka alkalmazásával.

Stílusgyakorlatok, dekoratőr szakos diákok kiállítása

A kiállítás különböző kortörténeti stílusokat mutat be újszerű megoldásokkal. A 10 különálló kirakat kompozíció egyenként is érdekes kísérlet egy-egy művészettörténeti kor bemutatására, de együtt megtekintve az egész kiállítást, egy stílustörténeti folyamat részesei lehetnek a látogatók. A műveket a dekoratőr I. éves diákok csapatmunkában készítik el.

„Allaprima” portré élő modell után, avagy hogyan fessünk portrét olajjal

A portré műfaját, illetve az olajfestés technikáját kisebb tartózkodás övezi, félelem a kudarctól. A program e tevékenységet igyekszik közelebb hozni a látogatókhoz. A megtekinthető műtermi munka alatt bemutatókkal, magyarázatokkal segítjük az érdeklődőket, tanácsot adunk az esetleges otthoni munkához. Mivel a tevékenység eszközigényes, így a program prezentáció jellegű lesz.