Nappali képzés
Nappali képzés
(emelt) OKJ 54 812 03
Szeretnél a gyorsan fejlődő turizmusban aktív szereplő lenni? Jól tudsz kapcsolatot teremteni emberekkel? Szeretsz emberek között forgolódni, beszélgetni velük? Szeretsz megismerni új tájakat, felfedezni Magyarország és külföld értékeit, szépségeit? Szeretnél minél többet megtudni a világ egyes régióinak kultúrájáról, az ott élő emberek szokásairól, művészetéről, történelméről, építészetéről? És szeretnéd ezeket az ismereteket izgalmas túra ajánlatokba beépítve értékesíteni? Szeretnéd befolyásolni az országunkról alkotott képet?
Legyél TE az utazás és kultúra nagykövete! Szervezz, formálj, légy meghatározó! Gyere, tanulj nálunk, alapozd meg nálunk az idegenforgalomban elfoglalt helyedet, és akár saját vállalkozásoddal legyél fontos szereplője a magyar és nemzetközi turizmusnak!
Utazási irodában információt nyújt, útitervet készít, menetjegyet, szállást foglal, és csoportos utazást szervez.
Marketing és értékesítési tevékenységet végez, külföldi és belföldi partnerekkel kapcsolatot tart, be- és kiutazásokat szervez, értékesít.
Információkat gyűjt különféle közlekedési eszközökről és szálláshelyekről, ügyfeleinek tájékoztatást nyújt utazásuk lebonyolításával kapcsolatban.
Útiterveket állít össze, menetjegyeket, vouchereket állít ki.
A turista ott-tartózkodásának ideje alatt bemutatja a desztináció turisztikai palettáját, segít a turista tájékoztatásában, programjainak szervezésében.
Széleskörű és naprakész tudással rendelkezik szakterületén. A turista rajta keresztül ismeri meg az adott desztinációt, hagyományait, gasztronómiáját, kultúráját.
A turisztikai szervező kiválóan kommunikál magyar és idegen nyelven is. Könnyen alakít ki emberi kapcsolatokat, konfliktushelyzeteket jól kezel.
A turizmus-vendéglátás ágazati alapoktatás során a tanuló betekintést nyer a cukrász, szakács, vendégtéri és turisztikai szakmák tevékenységébe.
A cukrászati termékkészítés során, tésztákat gyúr, kever, habot ver, süteményt süt, díszít.
Az ételkészítés során, főz, párol, pirít, grillez, süt. És amit készített meg is kóstolja. Munkatevékenysége során betartja a munkabiztonsági, egészségvédelmi, higiéniai és környezetvédelmi szabályokat, előírásokat.
A vendégtérben éttermi alapterítést végez, a vendég előtt desszerteket, salátákat, alkoholmenetes kevert italokat készít. Fogadja a vendéget, ismerteti, felszolgálja a rendelkezésre álló ételeket és italokat.
Megkülönbözteti a szálláshelytípusokat, a régió turisztikai szolgáltatóit, ajánlja a vendégeknek a saját turisztikai régióját, természeti adottságait.
Az üzleti érintkezés szabályai szerint kommunikál a munkatársaival, a vendégekkel, betartja, a viselkedési szabályokat, elfogadja a különböző nemzeti kultúrák sajátosságait.
Turizmus, vendéglátás alapozással kezdünk, ennek keretében a cukrászat, ételkészítés, vendégtéri értékesítés alapjait megismerve a turisztikai és szálláshelyekről is tanulunk.
Ezután következhet:
Elég csak elképzelni mennyi izgalmas téma vár ránk: Kastély-, műemlék- és örökségturizmus: turisztikai jelentőséggel bíró múzeumok, várak, kastélyok, történelmi emlékhelyek.
A Vallási turizmus keretében: szakrális helyszínek, vallási nevezetességek, turisztikailag frekventált templomok, vallási rendezvények, Magyarország zarándokútjai.
És a mindig népszerű Rendezvényturizmus tantárggyal virtuális túrákra látogatunk el: turisztikailag jelentős fesztiválokra, rendezvényekre.
Mindez kiváló alapot ad a professzionális idegenvezetés gyakorlásához.
A turisztika világát jól ismerő, kiváló pedagógusok, aktív idegenvezetők és professzionális turisztikai szakemberek. Világutazók. Tanárok, akik akár azt is elmondhatják magukról, hogy annyi országban jártak, ahány évesek! Vedd kezedbe a megismeréshez vezető ajtó kulcsát. Kérdezd tanáraidat, vedd át a jó gyakorlatokat, alkalmazd hasznos tanácsaikat.
Idegenvezető szakfelelős: Szántó Péterné
Turisztikai szakfelelős: Kiss-Kovács Károly Sándorné
Létszámkeret
Államilag támogatott: 36 fő
Önköltséges: 2 fő (A legjobb eredményt elért önköltséggel felvett nappali tagozatos tanulók a következő félévben átkerülhetnek az államilag finanszírozott kategóriába)
A képzés időtartama:
A képzés bemeneti követelménye:
Térítési díj
Első szakképesítés esetén:
Beiratkozási díj 10.000 Ft, mely része az I. félév szolgáltatási díjának és csak abban az esetben jár vissza, ha a képzés nem indul.
Beiratkozási díj 10.000 Ft, mely része az I. félév szolgáltatási díjának és csak abban az esetben jár vissza, ha a képzés nem indul.
Díjkedvezmények:
Kattints a gombra, jelentkezz online!
“Szerdán az Országgyűlési Múzeumban tanulmányoztuk a magyar törvényhozás 10
Iskolánk életében érdekes fordulatot hozott az Adventi időszak ugyanis a Turisztikai
Iskolánk szoros kapcsolatot ápol a Magyarországi Idegenvezetők Szövetségével. Ezút
A múlt heti csapatépítő nap keretein belül az elsős turisztikásaink rögtön egy ki
2019. június 22-én szombaton az egész ország a múzeumokra figyelt. A Tomory Lajos M
Már csak néhány nap van hátra a tanévből, idegenvezetőink mégsem mondják, hogy m
Az idegenvezető osztály tanulóinak egy része a tavaszi szünet alatt Erdélyben, ponto
Az idegenvezetők világnapján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) által szer
A „Szakmák Éjszakája” egy szabadidős, családi tevékenységként megszervezett
A hungarikumok az OKJ szóbeli vizsgán külön tétel. A legatentikusabb helyen, a Vörö
Az Utazás Kiállítás “diák szakmai napján” vettek részt iskolánk Turisz