Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Na jó, de mégis, mire jó a Python?

FőoldalSzakokElektronikai technikusNa jó, de mégis, mire jó a Python?
informatikai programozói nyelv

Na jó, de mégis, mire jó a Python?

Az utóbbi időben több olyan cikket is publikáltunk, ami az iskolánk repertoárjában található szakmákról ír, legyen szó arról, hogy a járvány lecsengését követően mikor és leginkább, hogyan kapnak erőre az egyes ágazatok, vagy akár arról, hogy a különböző szektorok miképp alkalmazkodnak például a mostani helyzethez. Most az informatika világában nézünk körül, ugyanis jövőre már új képzésekkel bővül a palettánk.

Az újonnan induló képzéseket pedig gyakorta fedi egyfajta misztikus homály oké, de mit fogok tanulni és hogyan használhatom a gyakorlatban a megszerzett tudást?

Nézzük most meg kicsit közelebbről a Pythont, ami a programozásban használt nyelvek egyike (ilyen még például a C++ vagy a Java) és jóval könnyeb a megtanulása, mint a legtöbb elterjedt társáé, így kezdésnek tökéletes lehet. Egy általános programozási nyelvről beszélünk, ami egyaránt jó lehet pár soros programok, de akár nagyobb projektek megírására is.

De, mit jelent ez a gyakorlatban, melyek azok a területek, ahol a Pythont alkalmazzák?

Például a webfejlesztés – sok egyéb dolog mellett a népszerű Django keretrendszere miatt elterjedt a webfejlesztésben.

Dolgok internete (Internet of Things) –Ez például az okosotthonok alapja. Ezzel lehet megvalósítani az okostelefonról kapcsolható lámpákat, fűtést, vagy akár gombnyomásra működő söradagolót.

Oktatás – a Python-t nagyon jól lehet programozás oktatásra használni, hiszen sokkal könnyebben tanulható, és elsajátítva ezt már jó alap lehet a további programnyelvek megtanulásához.

Végezetül figyelmetekbe ajánljuk a Python hivatalos wiki oldalát, ahol összegyűjtötték azokat a cégeket és szervezeteket, amelyek a Pythont használják. Példának okáért, a Google, Dropbox, Reddit, Yahoo is közéjük tartozik.

Ha érdeklődsz az informatika iránt és úgy tervezed, hogy ezen a téren tanulnál tovább, akkor látogass el a képzéseink informatika részlegére: https://www.szamalk-szalezi.hu/kepzeseink/

Iskolánk közösségi oldalai pedig itt érhetőek el:

Facebook: https://www.facebook.com/SZAMALK.szalezi.tech.szgi/

Instagram: https://www.instagram.com/szamalkszalezi/